Достапни линкови

Аунг Сан Су Ки ја поздрави новата ера во Мјанмар


Про демократскиот лидер Аунг Сан Су Ки ја поздрави новата ера во Мјанмар по победата на нејзината партија на изборите во оваа јуого-источна азиска држава. Националната Лига за демоктратија на Ки, која повеќето од 22 те години владеење на воената хунта мина затворена освоила 44 од 45 места во Парламентот.
Националната Лига победи и во 1990 но војската ја спречи партијата да ја заземе власта.
XS
SM
MD
LG