Достапни линкови

Албанија го осуди апсењето на двајца косовски полицајци во Србија


Апсењето на косовските полицајци
Министерството за надворешни работи на Албанија го осудува апсењето на двајцата косовски полијци од страна на српските власти и бара земјата да се откаже од вакви акти.
Според соопштението, таквите криминални акти мотивирани од архаичните и стари структури и менталитети, ни најмалку не се во служба на новиот дух на добрата соработка и добрососедство во регионот меѓу земјите кои тежнеат да станат членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG