Достапни линкови

Азиските земји сакаат да работат со ЕУ за да ја подбрат економијата


Средбата на десете членки на Асоцијацијата на јужно-источно азиските земји
Десете членки на Асоцијацијата на јужно-источно азиските земји соопштија дека сакаат да работат поблиску со ЕУ за да ја подобрат нивната економија. Генералниот секретар на организацијата, Сурин Питсуван изјави дека азиските земји и натаму се ранливи на проблемите во богатите земји и дека мора да бидат пронајдени нови начини за да се избегнат негативните ефекти.
Организацијата е најголемиот трговски партнер на Кина.
XS
SM
MD
LG