Достапни линкови

Час за Земјата, гасете светла


Armenia - an image for "Earth hour 2010"
Еколошки движења низ целиот свет, ги повикаа сите луѓе да се приклучат на денешната акција, наречена Час за Земјата. Оваа акција започна во 2007-ма година, а од луѓето се бара да ги изгаснат сите светла на еден час, односно од 20.30 до 21.30 часот, според локалното време во секоја земја. Целта е да се искаже загриженоста од глобалното затоплување. На минатогодишната акција и се приклучија 5.200 градови во 135 земји.
XS
SM
MD
LG