Достапни линкови

Рускиот гас кон Европа, наместо низ Украина, низ Белорусија


Претставник на руски Газпром соопшти дека оваа компанија планира да ја промени трасата на гасоводот за снабдување на Европа, односно, гасот да тразитира низ Белорусија, наместо низ Украина. Овој процес веќе започнал. Според претставник на украинската компанија за гас, руски Газпром веќе бил преполовен транспортот на руски гас кон Украина за половина.
XS
SM
MD
LG