Достапни линкови

ЕУ и Украина - Договор за асоцијација


Европската Унија и Украина денеска во Брисел ги започнуваат активностите во врска со договорот за асоцијација. Сепак, според претставници на Унијата, ратификацијата и имплементацијата на договорот ќе зависи од идниот политички развој во Украина, односно од натамошниот развој на случајот со затворената бивша премиерка Јулија Тимошенко. Според Европската Унија, таа е жртва на политичка пресметка.
XS
SM
MD
LG