Достапни линкови

ЕП-Црна Гора оствари значителен напредок во евроинтеграциите


ЕП во резолуцијата за Црна Гора укажува на значителниот напредок кој го остварила земјата во евроинтегративниот процес и се поздравува намерата на советот за отпочнување на преговорите во јуни.
Во документот е наведено дека клучна тема во целиот процес на членството ќе биде спроведувањето на реформите во борбата со корупцијата и организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG