Достапни линкови

Инцко-ЕУ ќе ја прими БиХ само како единствена држава


Високиот претставник на меѓународната заедница за БиХ Валентин Инцко
Високиот претставник на меѓународната заедница за БиХ Валентин Инцко изјави во Грац дека ЕУ ќе ја прими земјата само како единствена држава. Според него, безбедносната состојба во земјата е стабилна, но присутна е стаганација и затоа БиХ нема друга перспектива освен членство во унијата.
Инцко додаде дека би било апсурно и да се помисли дека е можно пристапување во ЕУ со поделена земја на два дела.
XS
SM
MD
LG