Достапни линкови

16 жртви на НАТО од авганистански војници годинава


Авганистански војници по завршувањето на обуката
Најмалку 16 војници кои служат во силите предводени од НАТО во Авганистан биле застрелани и убиени досега оваа година од страна на авганистанските безбедносни сили или од бунтовниците облечени во воени униформи.
Три војници на НАТО, двајца британци и еден американец, беа застрелани вчера во два оделни инциденти.
Нападите од страна на авганистанските војници НАТО војници започнаа по палењето на Коранот во американската база во февруари, и убиството на 17 авганистански цивили од страна на американски војник овој месец.
XS
SM
MD
LG