Достапни линкови

Предупредувања до Русија за намалување на цената на нафтата


Рејтин агенцијата Стандард и Пурс предупреди дека намалувањето на ценатата на нафтата во Русија може да има огромно влијание врз економијата во земјата. Според нивните проценки, намалувањето на цената на барел нафта за 10 долари ќе ги намали приходите на владата за 26 милијарди долари.
Тие препорачуваат просечната цена да биде 120 долари по барел нафта за да се одржи балансот на буџетот во земјата.
XS
SM
MD
LG