Достапни линкови

Според Ахмадинеџат, САД се виновни за проблемите во Авганистан


Учесници на регоионалната конференција во Душанбе
Иранскиот претседател Махмуд Ахамдинеџат, во говорот на регионалната конференција во Душанбе, Таџикистан, оцени дека американската политика во Авганистан е извор на сите проблеми во таа земја. За време на говорот на АХмадинеџат, американската делегација ја напушти салата. На конференцијата во Душанбе учествуваат земјите соседи на Авганистан, а е посветена на обновата на таа земја.
XS
SM
MD
LG