Достапни линкови

Ставревски-посетата во Катар можност за нови инвестиции во Македонија


Премиерот Никола Груевски и министерот за финансии Зоран Ставревски
Министерот за финансии Зоран Ставревски за време на посетата на Катар изјави денеска дека преку привлекување инвеститори од Катар, Индија, Јапонија и европските земји ќе успеат да ја постигнеме нивната основна цел - што повеќе инвестиции и што повеќе работни места да се отворат во Македонија. Тој изрази очекување дека посетата ќе го продолжи трендот што почна неодамна, односно да се отвараат нови компании во Македонија.
Освен Ставревски во трката по странски инвестиции во Катар е и премиерот премиерот Никола Груевски, министерот без ресор задолжен за привлекување странски инвестиции Бил Павлески и директорот на Дирекцијата за технолошко-индустриски развојни зони Виктор Мизо.
XS
SM
MD
LG