Достапни линкови

Климатските промени се сегашност, а не иднина


Агенцијата на Обединетите Нации за клима соопшти денеска дека декадата од 2001-ва до 2010-та година била најтопла откако се мерат температурите. Светската метеоролошка организација исто така ги нотира и екстремните врнежи од дожд и снег, кои продуцираа и поплави во еден дел од земјата, а суши во други. Во заклучокот на оваа организација се вели дека климатските промени не се закана за во иднината, туку се случуваат сега.
XS
SM
MD
LG