Достапни линкови

Потпишан договорот„Европа Ре“ меѓу Светската банка и Македонија


Лилија Бурунчук.
Република Македонија и официјално се вклучи во регионалниот проект на Светската банка за формирање специјализирана компанија за реосигурување на ризици од катастрофи „Европа Ре“. Договорот го потпиша денеска вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески и шефот на Канцеларијата на Светската банка во Македонија Лилија Бурунчук.
Проектот ќе овозможи поголем пристап до финансиски средства за заштита од природни непогоди.
Покрај Македонија, договори имаат потпишано Албанија и Србија, а се очекува да потпишат и Босна и Херцеговина и Црна Гора.
XS
SM
MD
LG