Достапни линкови

Американски војник ќе биде обвинет за убиствата на 17 авганистански цивили


Американскиот војник Роберт Болс ќе биде обвинет поради убиствата на 17 авганистански цивили што ги извршил на 11-ти март во неколку авганистански села.
Агенциите јавија дека обвинението вклучува признание на војникот дека бил виновен. Меѓу убиените има девет деца и осум возрасни, а во некои случаи нивните тела биле запалени.
XS
SM
MD
LG