Достапни линкови

На светскиот ден на водите - песимистички предупредувања


Во новиот американски извештај се наведува дека во декадите што доаѓаат прашањето за водата и зачестеноста на појавите како поплавите или сушите може да предизвикаат конфликти меѓу државите. Извештајот кој е базиран врз разузнавачки информации наведува дека има потреба од нова американска програма за менаџирање со водите.
Извештајот не идентификува во кои земји има најголем ризик, но е фокусиран врз повеќе реки како Нил во Египет, Тигар и Еуфрат во Ирак и реките во Централна Азија.
XS
SM
MD
LG