Достапни линкови

Медведев-војската да се спротистави на ракетниот одбрамбен систем на САД


Рускиот претседател во заминување Дмитри Медведев
Рускиот претседател во заминување Дмитри Медведев ја повика војската да биде целосно подготвена и вооружена до 2017 и 2018 година за да се спротистави на планот на САД за поставување ракетен одбрамбен систем во Европа.
Медведев изјави дека Русија не ја затвора вратата за дијалог со САД и НАТО, според кои ракетниот одбрамбен систем е со цел да се заштити континетот од потенцијалната закана која доаѓа од Иран.
XS
SM
MD
LG