Достапни линкови

Бан Ки Мун: Сирија станува најпроблематично прашање


Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун изјави дека ситуацијата во Сирија е неприфатлива и не се толерира. Тој додаде дека Сирија станува најпроблематичното прашање за меѓународната заедница. повторувајки ги барањата до тамошните власти да дозволат непопречен дотур на хуманитарна помош. Бан дополни дека меѓународната заедница треба да бара крај на насилството во Сирија.
XS
SM
MD
LG