Достапни линкови

Загриженост за религиозните слободи во Таџикистан и Турција


илустрација
Американската комисија за меѓународни религиозни слободи ги додаде Таџикистан и Турција на листата на земји за кои се изразува „посебна загриженост”. На таа листа веќе се наоѓаат Туркменстан, Узбекистан, Иран, Ирак, Северна Кореа и Кина, земји каде се забележало кршење на религиозните права. Комисијата одблизу надгледува уште девет земји, поради прекршување на религиозните слободи меѓу кои се и Русија, Белорусија и Авганистан.
XS
SM
MD
LG