Достапни линкови

Груевски-Македонија е подготвена за дијалог и преговори со ЕУ


Премиерот Никола Груевски
Премиерот Никола Груевски изјави денеска во Дојран дека Македонија е подготвена за водење на дијалогот на виско ниво, бидејќи во земјата веќе подолг период се вршат подготовки за почеток на пристапните преговори. Тој изрази надеж дека понатаму работите ќе се одвиваат во добар правец.
Според него, има голем тим кој веќе неколку години се подготвува, така што тие нема да бидат нови во овој процес и нема да им биде прв пат да се занимаваат со одрдени прашања кои што сега ќе бидат предмет на дијалог.
XS
SM
MD
LG