Достапни линкови

Подготовки за погребот на лидерот на коптската црква во Египет


папата Шенуда трети
Египетската коптска ортодоксна црква се подготвува за побгребот на папата Шенуда трети, кој почина на 88 годишна возраст. Националните медиуми јавија дека телото на Шенуда ќе биде изложено во катедралата свети Марко во Каиро во вторник. Тој ќе биде погребан во манастирот св. Бишој. Христијанските свештеници од целиот свет ќе присуствуваат на погребната церемонија.
Шенуда беше предвоник на христијанското малцинство на Средниот Исток во последните четири децении.
XS
SM
MD
LG