Достапни линкови

Северна Кореја не се откажува од лансирањето на сателит


Северна Кореја соопшти дека ќе продолжи со планот за лансирање на сателит во вселената. Според нив, непријателските сили се лажат доколку мислат дека тие ќе го откажат ланисрањето, бидејќи критиките за нивниот план се провокација да го остварат планот.
САД, Јужна Кореја и Јапонија го осудија чекорот на Северна Кореја, бидејќи сметаат дека нивната цел е да лансираат ракети со долг отстрел. САД се заканија дека ќе ја укинат помошта за земјата.
XS
SM
MD
LG