Достапни линкови

Лагард-потребни се поголеми економски реформи


Шефот на ММФ Кристин Лагард
Шефот на ММФ Кристин Лагард изјави дека се потребни поголеми економски реформи. Таа предупреди на лажното чувство на безбедност по договорот за грчката должничка криза кој ја подобри состојбата на глобалната економија.
Говорејќи во Пекинг, Лагард рече дека развиените земји мора да го зајакнат нивниот финансиски систем и да се справат со високите долгови. Додека според неа, земјите во развој треба да ја намалат нивната ранливост на надворешни шокови.
XS
SM
MD
LG