Достапни линкови

ММФ - платите на палестинците ке бидат намалени


Наблус - палестински земјоделец
ММФ предупреди дека ќе мора да се намалат платите и социјалните бенефиции за палестинците доколку меѓународните донатори не го исполнат ветеното. Според ММФ зависната од странска помош палестинска економија се соочува со големи проблеми по падот на вредноста на помошта од западните донатори и државите од Заливот.
ММФ ММФ подготвува донаторска конференција следната недела во Брисел за да ја поплни финансиската дупка од 500 милиони долари.
XS
SM
MD
LG