Достапни линкови

ВМРО ДПМНЕ: декларацијата за осуда на насилството, формална


,,Потпишувањето на декларацијата за осуда на насилството меѓу младите ќе има само формален карактер и нејзината цел е политичка промоција на еден, втор или трет подмладок,, се вели во соопштението од Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ. За УМС на ВМРО ДПМНЕ и за политичките подмладоци е многу посуштински активното и посветено дејствување, директно меѓу младите.
Според партијата, не е во ред што СДСМ сака да претстави дека скоро сите подмладоци ја потпишале декларацијата, а всушност се работи за три до четири подмладоци.
XS
SM
MD
LG