Достапни линкови

ЕП со критика за претседателските избори во Русија


Протестите против претседателските избори во Русија
Европските законодавци усвоија резолуција во која тие ги критикуваат нерегуларностите во подготовката и спроведувањето на претседателските избори во Русија на почетокот на месецот. Резолуцијата е поддржана од најголемите политички партии, кои соопштија дека изборот на гласачите бил лимитиран и повикаа на транспарентна анализа за истражување на нерегуларностите.
Резолуцијата ги повикува руските власти и политичките партии во Думата да започнат суштински дијалог со продемократските демонстранти и опозицијата во земјата.
XS
SM
MD
LG