Достапни линкови

Конференција за трговија со луѓе во Белата куќа


Американскиот претседател Барак Обама
Американскиот претседател Барак Обама денеска е домаќин на конференцијата за трговија со луѓе, која се одржува во Белата куќа и на која ќе присуствуваат членови на неговиот кабинет и државниот секретар Хилари Клинтон. Според соопштението, Обама навел дека на 1 јануари наредната година ќе биде 150 годишнината од прокламацијата за еманципација на Абрахам Линкол со која беше прекината трговијата на рабови во САД.
Обама изјави дека ропството е навреда за човечкото достоинство и преставува дамка во колективната свест и затоа САД се посветени на искоренување на трговијата со луѓе.
XS
SM
MD
LG