Достапни линкови

Младите најпогодени од невработеноста во Грција


Протестите против мерките за штедење во Атина
Невработеноста во Грција во четвртиот квартал во 2011 година е зголемена на 20,7 отсто, од 17,7 проценти во истиот период претходната година, според последните статистички податоци. Бројот на регистрирани невработени, ја достигна бројката од 1,025 милиони.
Најтешко погодени се младите од 15 до 29 години, бидејќи стапката на невработеност меѓу таа популација изнесува 39,5 отсто.
XS
SM
MD
LG