Достапни линкови

Русија - намалена доверба во изборните резултати


Според анкетата на Серускиот Центар за истражување на јавното мислење, во Русија се бележи пад на довербата на граѓаните во реалноста на резултатите на неодамнешните претседателски избори на кои победи Владимир Путин.
Во анкетата се наведува дека само 44 насто веруваат дека резултатите се реални.
На преходните претседателски избори во реалноста на резултатите веруваа над половината граѓани а 10 насто не веруваа. Сега не веруваат околу 14 насто. Третината, околу 34 насто, сметаат дека имало помали лажирања на резултатите.
XS
SM
MD
LG