Достапни линкови

Фич ја намали економската перспектива на Британија


Агенцијата Фич ја намали долгорочната перспектива на Велика Британија од стабилна во негативна.
Фич го остави рејтингот на Британија на највисокото ниво „ААА“, но изрази стравување дека има малку фискален простор за апсорпција на идни економски шокови.
Според Агенцијата Фич, шансите се 50 насто дека овој рејтин ќе и биде намален на Британија во следниве две години.
XS
SM
MD
LG