Достапни линкови

Казахстанскиот претседател сака патриотски филмови


Казахстанскиот претседател Нурсултан Назарбаев
Казахстанскиот претседател Нурсултан Назарбаев ги повика филмските работници во земјата да произведуваат повеќе "патриотски филмови." Назарбаев изјави дека преголем број домашни и странски филмови се концентрираат на проблемите на поединецот и дека како што рече "сакаме", тие да го покажат општеството. Назарбаев изјави дека во странските филмови "ретко се покажува потрага за знаење, вистинско пријателство, вистинска љубов, поддршка еден на друг, или едноставно желба да работат за државата, за татковината."
XS
SM
MD
LG