Достапни линкови

Резултатите од референдумот во северно Косово испратени до ОН


Гласањето во Косово
Градоначалникот на Косовска Митровица Крстимир Пантиќ изјави денеска дека ги испратиле до ОН резултатите од референдумот во северно Косово и побарале мисијата на организацијата на Косово УНМИК да биде неутрална во однос на законот и да не зазема став во врска со локалните избори на Косово.
Според резултатите од референдумот во четирите српски општини во северниот дел на Косово, кој се одржа на 14 и 15 февруари, 99,74 проценти од гласачите не ги прифаќаат косовските институции.
XS
SM
MD
LG