Достапни линкови

Кацин-кандидатскиот статус на Србија, последен повик за будење на Македонија


Известувачот на ЕП за Србија Јелко Кацин
Известувачот на ЕП за Србија Јелко Кацин денеска ја поздрави одлуката на Европскиот совет за доделување на кандидатски статус на Србија, кој претставува позитивен чекор напред за земјата и регионот. Истовремено според него тоа е последниот повик за будење на Македонија, која залудно чека на започнување на преговорите за членство веќе седум години.
Кацин смета дека и покрај препреките Белград постапил одговорно и сериозно во дијалогот со Приштина и изрази надеж дека земјата ќе продолжи со имплеметацијата на договорот.
XS
SM
MD
LG