Достапни линкови

Јагланд-Србија има право на свој идентитет


Генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд
Генералниот секретар на Советот на Европа Торбјорн Јагланд изјави денеска во Белград дека главното прашање во Европа е како да се надминат различностите и да се оствари корист од соживотот и истакна дека и Србија има право на идентитет и тоа мора да се почитува. Тој упати честитки до земјата за добивање на статусот кандидат за членство во ЕУ со оценка дека државата до тој момент минала долг пат.
Јагланд притоа го претстави извештајот Да се живее заедно:Различности и слободи во Европа во 21 век.
XS
SM
MD
LG