Достапни линкови

Петиција до ЕУ за подобра заштита на новинарите во Црна Гора


Протестите на новинарите во Подгорица по нападот на новинарката Оливера Лакиќ
Петиција до ЕУ со цел да изврши притисок до црногорската влада за подобра заштита на новинарите испратија над илјада новинари и граѓани од земјата. Петицијата е иницирана од нападот на новинарката Оливера Лакиќ, која пишуваше за организиран криминал.
Полицијата работи на случајот, но медиумите тврдат дека досега ниту еден таков инцидент не бил разрешен.
XS
SM
MD
LG