Достапни линкови

Репортери без граници-Белорусија на листата непријатели на интернет


Репортери без граници ја стави Белорусија на листата на „непријатели на интернет“. Оранизацијата на денешното одбележување на Светскиот ден против цензурата во сајбер просторот соопшти дека белорускиот режим ја зголемил контролата врз интернетот поради револуцијата која ја покренале социјалните мрежи.
Според нив, белоруските власти уапсиле некои интернет корисници и блогери и забраниле пристап кон неколку веб страни.
XS
SM
MD
LG