Достапни линкови

Руската православна црква против промовирање на хомосексуалноста


Рускиот свештеник Дмитри Першин ги повика пратениците да усвојат закон со кој ќе се забрани промовирање на хомосекуалноста на лица помали од 16 години. Пред неколку дена градоначалникот на Санкт Петерсбург потпиша нови мерки со кои оние што промовираат хомосекуалност на малолетниците ќе се соочат со казни до 33 илјади долари.
Геј активистите за човекови права протестираа против законот.
XS
SM
MD
LG