Достапни линкови

Ангела Меркел ненајавено во Авганистан


Германскиот Канцелар Ангела Меркел пристигна во Мазар - и – Шариф.
Германскиот Канцелар Ангела Меркел пристигна во Авганистан во ненајавена посета на германските војници, Меркел е во посета на трупите во Мазар - и – Шариф. Таа требаше да отпатува и во Кундуз, но тоа боло одложено поради снегот. Меркел последен пат беше во Авганистан во 2010 година. Германија сега има околу 4800 војници во Авганистан. Дел од нив ќе пшочнат да се повлекуваат во 2013 година.
XS
SM
MD
LG