Достапни линкови

Словачка - избори во сенка на корупциски скандал


Микулаш Џуринда во центарот на скандалот
Во Словачка денеска се одржуваат парламентарни избори во услови на јавен гнев поради корупцискиот скандал. Имено од солавачкото разузнавање истекоа информации за мито и корупција при приватизацијата во 2005 и 2006 кога премиер беше Микулаш Џуринда кој денеска е министер за надворепни работи. Неговата партија е дел од владината коализија која се очекува да претрпи значителни загуби на гласови на овие избори.
XS
SM
MD
LG