Достапни линкови

Фич и го намали кредитниот рејтинг на Грција


Меѓународната рејтинг агенција Фич и го намали кредитниот рејтинг на Грција до „делумен банкрот,, по операцијата за размена на обврзници со учество на голем дел од нејзините приватни кредитори, во која ќе бидат отпишани 105 милијарди евра од грчкиот долг.Оваа одлука се очекуваше, откако рејтинг агенциите веќе објавија дека на размената на обврзници ќе гледаат како на запаѓање во платежна неспособност.Другите две големи агенции, Мудис и Стандард енд пурс веќе и го намалија кредитниот рејтинг на Грција до ниво на банкрот.
XS
SM
MD
LG