Достапни линкови

Груевски: Малезиски компании заинтересирани за Македонија


Владината делегација предводена од премиерот Никола Груевски денеска со презентацијата на можностите за инвестирање во Македонија во Куала Лумпур ја заврши посетата на Индија и Малезија.
Покрај форумот, делегацијата оствари и средби со претставници од повеќе компании што пројавуваат интерес да дојдат во Македонија, да го разгледаат пазарот, да се запознаат со локални бизнисмени и да размислат за можноста за отворање бизнис во Македонија. Ова, според премиерот Никола Груевски, би значело и отворање нови работни места.
- Успеавме да направиме една добра презентација пред околу 60-70 компании што покажаа интерес за Македонија. Малезија е брзорастечка држава, која има раст од 6,5-7,0 отсто секоја година. Имаат многу компании што одат на меѓународниот пазар надвор од Малезија, надвор од Азија, одат во Европа, изјави премиерот Груевски по завршувањето на денешниот бизнис форум.
XS
SM
MD
LG