Достапни линкови

Убиени двајца странски заложници во Нигерија


Дејвид Камерон
Италијански политичари му забележуваат на британскиот премиер Дејвид Камерон, затоа што не ја консултирал Италија пред да ја одобри неуспешната акција за спасување на еден британец и италијанец киднапирани во Нигерија. Камерон изјави дека ја наредил акцијата, бидејќи постоеле сознанија оти нивниот живот бил загрозен. Тој додаде дека киднапираните, по се изгледа, биле убиени пред почетокот на акцијата. Двајцата инженери биле грабнати во Нигерија во мај минатата година.
XS
SM
MD
LG