Достапни линкови

ОН-повторно раст на цените на храната


Организацијата за храна и агрокултура на ОН соопшти дека цените на храната на меѓународно ниво два пати се зголемиле во последните два месеци. Според агенцијата со седиште во Рим , неколку фактори се причината за растот на цените, меѓу кои лошите временски услови во големите извозни земји.
Ценовниот индекс во јануари се зголемил за два проценти, а во февруари за еден.
XS
SM
MD
LG