Достапни линкови

Пораст на акциите на европските и азиските берзи


Акциите на азиските и европските берзи забележаа порат поради оптмизмот дека на Грција ќе и се отпише дел од долгот со што ќе избегне банкрот.
Се очекува вечерва до 22 часот по европско време околу 70 насто од приватните инвеститори да се согласат да отпишат половина од 270 милијарди евра долг на Грција.
Ако тоа не се постигне Грција нема да добие 130 милијарди евра помош од ЕУ и ММФ.
XS
SM
MD
LG