Достапни линкови

Eулекс: По 14 јуни помала бројност, дополнителни ресурси на север


1
Еулекс соопшти дека по 14 јуни со почетокот на новиот мандат, ќе има промени во мисијата односно намален број припадници, додека дополнителни ресурси ќе бидат оставени во север на Косово, со напомена дека работата на мисијата ќе биде фокусирана во правосудната област.
Командантот на цивилните оепрации на ЕУ, Хансјорг Хабер укажа на деталите од ревизијата за која се очекува дека наскоро ќе биде завршена. Според тоа, Еулекс ќе биде „заначајно конфигуриран“ со очекување членките на ЕУ да го продолжат мандатот за уште две години.
XS
SM
MD
LG