Достапни линкови

Еднаквост на жените за поголема безбедност и демократија


Еднаквоста на жените е клучна за поголема безбедност, мирољубиви и демократски општества, се вели во соопштението на ОБСЕ по повод Меѓународниот ден на Жената – 8 Март. Обединетите Нации пак во извештајот за Авганистан соопштија дека насилството и кршењето на правата на жените во Авганистан не наидува на соодветен одговор на тамошните власти.
XS
SM
MD
LG