Достапни линкови

Претседателски избори во Молдавија на 16 март


Парламентот на Молдавија
Молдавскиот Парламент соопшти дека претседателските избори во земјата ќе се одржат на 16 март. Молдавија во изминатите 900 дена имаше неколку вршители на должноста, бидејќи Парламентот неможеше да избере кандидат поради несогласувањата меѓу политичките партии.
Членовите на владејачката проевропска коалиција и социјалистите се сложија изборите да бидат во наредната недела, додека против одлуката се изјасни Комунистичката партија.
XS
SM
MD
LG