Достапни линкови

Перес: преку Фејсбук народите го зедоа мирот во свои раце


Шимон Перес
Претседателот на Израел Шимон Перес го посети седиштето на компанијата Фејсбук во Калифорнија каде што изјави дека оваа социјална мрежа им овозможи на обичните луѓе прашањето на мирот да го земат во свои раце. ,,Денес народите се тие кои управуваат со владите и кога почнуваат да зборуваат едни со други се изненадени дека можат да бидат пријатели,, изјави 88 годишниот Перес кој се состна со основачот на Фејсбук Марк Закерберг.
XS
SM
MD
LG