Достапни линкови

Иран ќе дозволи инспекција на комплексот Парчин?


Iran -- Parchin nuclear facility, Tehran پارچین
Иран веројатно ќе им дозволи на инспекторите на Меѓународната Агенција за Атомска Енергија да го посетат воениот комплекс Парчин за кој се смета дека е дел од тајната иранската нуклеарна програма.
Ова, според ирански медиуми, било соопштено во иранската мисија на Агенцијата за Атомска енергија во Виена.
Овој комплекс последен пат бил посетен во 2005 година.
XS
SM
MD
LG