Достапни линкови

Владисављевиќ - Екстремистите на Косово се закана за регионот


Протест на „амоопределување“во Приштина
Директорот на српската военоразузнавачка агенција, генерал Драган Владисављевиќ смета дека евентуални избрзани потези на властите во Приштина би можеле да ја загрозат безбедноста на Косово и во регионот.
- „На политичка сцена во Косово јакнат партиие и движењата кои се противат на дијалогот Белград-Приштина или се залажуваат за територијално обединување на сите Албанци во регионот. Таквите тендении можат да доведат до нови инциденти“, изјави тој за „Новости“.
На прашањето кои екстремистички групи кои делуваат во Косово се најопасни, директорот на военоразузнавачката агенција рече оти „посебно загрижува порастот на религиски екстремисти што е карактеристична за целиот регион.
XS
SM
MD
LG